Hotstone massage

Laat de warmte op je inwerken en kom volledig tot rust. De hotstone massage is een weldaad voor jouw lichaam en geest.

De stenen worden voor de massage opgewarmd in warm water in een elektrische heater. De stenen zijn ongeveer 45ºC warm . De stenen worden op de rug, in beide handen en op de voeten geplaatst. Vervolgens wordt het lichaam gemasseerd met de stenen en met behulp van massageolie.

▪Hotstone massage 30 min €33,50
▪Hotstone massage 45 min €48,50

Effecten van een hotstone massage:
– Het zorgt voor een heerlijk weldadig gevoel
– Blokkades in lichaam en geest worden opgeheven.
– De warmte van de stenen en de massagetechnieken stimuleren de bloedsomloop.
– Uitermate geschikt voor mensen die last hebben van spanningen en spierproblemen.
– Kalmerend effect op het zenuwstelsel.

Maar er zijn ook omstandigheden waaronder deze massagevorm niet mag worden toegepast.

Contra-indicaties 
Een contra-indicatie is een reden om een behandelmethode niet uit te voeren. We kunnen een onderscheid maken tussen relatieve en absolute contra-indicaties. Een relatieve contra-indicatie betekent dat er in sommige gevallen wel mag worden gemasseerd, maar dat bijvoorbeeld bepaalde plekken op het lichaam moeten worden vermeden en/of in samenspraak met een arts. Een absolute contra-indicatie betekent dat er absoluut niet mag worden gemasseerd.

Relatieve contra-indicaties 

Blauwe plekken en kneuzingen
Op de blauwe plekken en kneuzingen mag niet worden gemasseerd, ook mogen er geen warme stenen op deze plekken worden gelegd.

Spataderen
De plekken met spataderen niet masseren of bedekken met warme stenen.

Reuma
In de meeste gevallen is reuma een contra-indicatie voor hotstone massage, maar bij bepaalde vormen van reuma is massage wel mogelijk, bijvoorbeeld als er geen sprake is van actieve ontstekingen. Overleg dit met een medisch deskundige.

Zwangerschap

Absolute contra-indicaties 

Diabetes 
Door de massage en de warme stenen kunnen er bij een gevoelige huid lichte brandwondjes en blauwe plekken ontstaan die bij iemand met diabetes moeilijker zullen genezen.

Huidontstekingen 
Omdat er bij huidontstekingen vanzelf al warmte vrijkomt, zal een Hot stone massage de ontsteking alleen maar verergeren. Dus geen Hot stone massage totdat de huidontsteking helemaal is verdwenen.

Hoge bloeddruk
Vanwege de warmte die vrijkomt bij een hot stone massage zal de bloeddruk stijgen. Als iemand al last heeft van een te hoge bloeddruk is deze massage daarom niet geschikt.

Burn-out of extreme vermoeidheid 
Hoewel een hotstone massage een uitstekende behandeling is om stress te verminderen is het een absolute contra-indicatie bij een burn-out en extreme vermoeidheid. Vanwege de diepe inwerking is het effect van de massage soms nog dagenlang te voelen. Mensen met burn-out of die extreem vermoeid zijn, zullen zich hierdoor nog vermoeider gaan voelen.

Heb je vragen of wil je graag meer weten? Neem dan even contact met me op via de contactpagina door hier te klikken. Een afspraak maken kan via de button:

 

Afspraak maken